Morgen (zaterdag 10 januari) gaat de 26ste Great Edinburgh Cross Country van start in Schotland. Teams van Groot-Brittannië, Europa en de VS nemen het dan tegen elkaar op. Almensh Belete is, net als vorig jaar, van de partij en zal het Europese team verdedigen.

Beide Europese veldloopkampioenen, De Turk Polat Kemboi Arikan net als de Britse Gemma Steel, komen alvast aan de start. Verder was er ook aangekondigd dat de Brit Mo Farah zou deelnemen, maar hij moet vanwege een lichte verkoudheid forfait geven. Met dus de Britse, Gemma Steel, alsook de Amerikaan, Chris Derrick, staan beide winnaars van de vorige editie aan de start. Toen haalden de Britten het in het totaal klassement van de Europeanen.

Teven gaat er ook een internationale korte cross van start. Met zowel de Keniaan Asbel Kiprop als de Amerikanen Bernard Lagat en Garrett Heath (winnaar vorige jaar), oogt ook daar de deelnemerslijst zeer sterk.

De 3 wedstrijden zullen live te volgen zijn op de BBC One, van 14u tot 15u30 Belgische tijd. Te beginnen met de korte cross, om nadien over te gaan naar de lange cross bij de mannen. De wedstrijd van de vrouwen (met Almensh Belete) gaat van start omstreeks 15u Belgische tijd.