Jeroen Vanmulder kwam afgelopen zaterdag in actie op het PK indoor. De verspringer opende met een 60m, en kwam daar meteen goed voor de dag. Met 7″13 en 7″04 deed hij vertrouwen op voor het vervolg van het seizoen.

“Ik ben tevreden van mijn chrono’s”, aldus de pupil van Michael Van Der Plaetsen. “Ik wou weten waar ik stond en ben tevreden met mijn startvorm.” Alles verloopt voorlopig volgens plan voor de 23-jarige verspringer. Met zijn indoorrecord van 7m79 lijkt het minimum voor het EK indoor deze winter in Praag van 7m91 binnen zijn mogelijkheden te liggen. “De verspringtrainingen verlopen voorlopig goed. De kleine sprongen gaan vlot, maar de volledige aanloop moet nog meer getraind worden.” Zijn eerste verspringwedstrijd wordt wellicht het Vlaams kampioenschap. “Daar zal ik meteen weten hoe ik ervoor sta. Op 7 februari op de IFAM Indoor, voor eigen volk en met sterke concurrentie, wil ik mijn persoonlijk record wel grondig scherp stellen.”