De 19e editie van de kerstcorrida in Meeuwen-Gruitrode is gisteren een prooi geworden voor Pieter-Jan Hannes. De Atletiek-Vlaanderen atleet was voor een tweede keer op rij de beste over de 5 km, Isaac Kimeli en Yannick Michiels moesten vrede nemen met plaatsen twee en drie.

Yannick Michiels
Yannick Michiels

In winterse omstandigheden ging gisteren de traditioneel sterk bezette kerstcorrida in Meeuwen-Gruitrode door. De organiserende club AVT mocht zich opnieuw in de handjes wrijven, want met Pieter-Jan Hannes en Isaac Kimeli stond er opnieuw een mooi duel op het programma. Niet voor de eerste keer, want ook al op het Vlaams veldloopkampioenschap en het BK veldlopen (allebei korte cross) en in de selectiewedstrijd in Roeselare, vochten de twee getalenteerde middellangeafstandsatleten felbevochten duels uit. Ook deze keer was het verschil niet bijzonder groot, maar viel de zege wel opnieuw in handen van de tweevoudig Europese kampioen. Hannes finishte na 14’09”, terwijl Kimeli er 6 ” langer over deed. Het was oriëntatieloper Yannick Michiels die een aantal seconden later het podium vervolledigde. Op zo’n 41″ van winnaar Hannes kwam Maarten Kersten over de meet als vierde. Hij wist nog net Michael Somers af te houden, die de top 5 rond maakte.

“Ik voelde mij vandaag heel uitgerust”, aldus Pieter-Jan Hannes op de Atletiek Vlaanderen-site. “Yannick Michiels heeft enkele prikken uitgedeeld, maar ik kon het tempo desondanks toch blijven opdrijven. Dit was een ideale gelegenheid om nog wat wedstrijdritme op te doen voor ik me op het indoorhoofdstuk ga concentreren.” Isaac Kimeli kon zich best wel tevreden stellen met de tweede plek. “Ik heb een rustige trainingsweek achter de rug na de CC-manche in Brussel. Ik beschouwde dit vooral als ontspanning en heb er ondanks de koude dan ook van kunnen genieten.”

De volledige uitslagen van de kerstcorrida in Meeuwen-Gruitrode vindt u hier.

Het videoverslag van TV Limburg vindt u hier.

De organisatie van de kerstcorrida in Meeuwen-Gruitrode is mede in handen van atletenmanager Marc Corstjens. Elk jaar trekken heel wat toppers naar het Limburgse stadje voor de eliterace. Onder meer Lander Tijtgat en Dame Tasama wonnen in het verleden. Hannes schreef de wedstrijd al eens op zijn naam in 2013.

Uitslag 2014

1. HANNES Pieter-Jan 1992 SPEEDRUN 0:14:08
2. KIMELI Isaac 1984 SPEEDRUN 0:14:14
3. MICHIELS Yannick 1991 SPEEDRUN 0:14:17
4. KERSTEN Maarten 1996 SPEEDRUN 0:14:49
5. SOMERS Michael 1995 SPEEDRUN 0:14:53
6. HEEMSKERK Steven 1978 SPEEDRUN 0:14:55
7. VAN KOOLWIJK Krijn 1981 SPEEDRUN 0:15:02
8. KERREMANS Sven 1980 SPEEDRUN 0:15:17
9. AGTEN Arne 1995 SPEEDRUN 0:15:33
10. DE CREMER Glenn 1995 SPEEDRUN 0:15:43