Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Jolien Boumkwo heeft afgelopen weekend met een behoorlijk tevreden gevoel haar winterseizoen afgesloten. De Gentse werpster verbeterde met 15m16 haar indoorrecord en had er tot op het laatste zin in.

“Vooral over die goesting ben ik tevreden”, zo vertelt Jolien. “Aangezien dit vorig seizoen wat weg was, ging het moeilijk.” De atlete van RCG haalde daar bovenop deze winter de 15 m en kan daardoor met een goed gevoel richting de zomer werken. Het outdoorseizoen begint al relatief vroeg voor haar met de Europa Cup Winter Throwing in het Portugese Leiria over een dikke week. Daar gaat ze het kogelstoten en het hamerslingeren afwerken om dan even later de koffers te pakken om richting het Portugese Albufeira te vertrekken voor een stage. “Voor deze zomer heb ik niet echt afstanden voor ogen”, zo kijkt ze nog even vooruit. “Een goed gevoel zal al veel zijn, en dan, dan zullen de afstanden wel volgen.”