Meervoudig wereldkampioen en wereldrecordhouder Kenenisa Bekele zal van start gaan op de marathon van Dubai. De Ethiopische veelwinnaar maakte eerder dit jaar pas zijn debuut op de legendarische 42,195km.

Er werd in het voorjaar veel verwacht van Bekele’s debuut op de marathon. Met 2u05’03 op de marathon van Parijs bleef zijn prestatie uiteindelijk eerder degelijk. In oktober liep Bekele, viervoudig wereldkampioen, al zijn tweede marathon. Hij werd toen vierde in Boston in 2u05’51. Met zijn komst naar Dubai, trouwens gekend voor zijn rijkelijke start- en prijzengelden,  is Bekele op 23 januari 2015 toe aan zijn derde marathon op korte tijd.

Bekele wil zich na zijn succesvolle carrière op de piste toeleggen op de marathon. Een snelle tijd in 2015 is een eerste stap richting een selectie voor de Spelen in Rio in 2016. Ethiopië kende na het goud van Mamo Wolde in 1968 geen winnaar van het Olympische goud in de marathon.