Kenenisa Bekele heeft zijn enige voorbereidingswedstrijd in aanloop naar de London Marathon glansrijk gewonnen. De Ethiopiër snelde tijdens de Vitality Big Half in Londen naar 1u00:22. Een geslaagde generale repetitie voor de tweede snelste man aller tijden op marathon. Op 26 april kruist Bekele de dekens met de snelste man ooit op de mythische 42,195 kilometer, Eliud Kipchoge.

Kenenisa Bekele verbaasde in oktober vriend en vijand door ei zo na het WR van de onaantastbaar gewaande Eliud Kipchoge te verbeteren. In de aanloop naar die 2u01:41 werkte de snelste man aller tijden op 5.000m en 10.000m geen wedstrijd af. Nu opteerde hij voor één halve marathon om de benen te testen. Op de Vitality Big Half, een organisatie die vasthangt aan de London Marathon, maakte Bekele het mooi weer.

De 37-jarige Ethiopiër snelde naar een parcoursrecord van 1u00:22 en lijkt daardoor klaar om eind april een gooi te doen naar een zeldzame overwinning tegen Kipchoge, die sinds 2014 geen marathon verloor. Voorlopig moest Bekele telkens ruim onderdoen voor Kipchoge in rechtstreekse confrontaties.

Afspraak op 26 april voor de Clash of the Distance Titans!

https://twitter.com/NNRunningTeam/status/1234060754401316864