Het rommelt in de atletiekwereld. Vorige week nog kwam de Duitse zender ARD met een reportage over het onthutsende dopinggebruik in Rusland, maar sindsdien staat de nieuwsmolen niet stil. Gisteren maakt de Britse krant The Telegraph bekend dat zij een lijst met atleten die betrapt waren met verdachte bloedwaarden had kunnen inkijken. Daarbij zou ook een Belg zijn.

The Telegraph is voorlopig cryptisch in hun uitlatingen over de beruchte lijst, die ook in de ARD-documentaire aan bod kwam. Op de lijst, die zou gaan over de periode 2006-2008, zouden niet minder dan 150 atleten staan die betrapt waren met abnormale bloedwaarden. ARD zou in het bezit gekomen zijn van de lijst via een jarenlang lid van de medische omkadering van de IAAF. The Telegraph verkondigt dat één van de namen één van de grotere uit de Britse atletiek is. Niet minder dan 58 Russen en 25 Keniaanse atleten sieren trouwens in die opsomming.

In die lijst zou ook de naam van één Belgische atleet/atlete terug te vinden zijn. Het is voorlopig onduidelijk over wie het zou gaan. Ook twee Nederlandse atleten hebben het (on)genoegen om te prijken op de lijst.

Lees hier het originele artikel.