Sifan Hassan heeft maandagavond bekendgemaakt dat ze niet zal deelnemen aan het EK veldlopen. De Nederlandse van Ethiopische afkomst wil na een lang zomerseizoen voldoende rusten en trainen.

Sifan Hassan - Foto: Tomas Sisk
Sifan Hassan – Foto: Tomas Sisk

Ad Roskam, technisch directeur van de Atletiekunie reageerde teleurgesteld, maar begripvol. “We begrijpen het en we vinden het ook verstandig dat Sifan haar seizoen goed weet in te delen en slechts de wedstrijden eruit pikt, die haar goed uitkomen. Daar horen soms moeilijke keuzes bij.”

Hassan werd afgelopen zomer nog Europees kampioene op de 1500m. Op de 5000m werd ze tweede. Vorige winter, nadat ze pas Nederlandse geworden was, haalde ze de Europese crosstitel bij de beloften binnen.

Het EK veldlopen gaat dit jaar door in het Bulgaarse Samokov, op zondag 14 december. Voor België vindt de selectiewedstrijd dit weekend in Roeselare plaats. Onze Noorderburen konden zich afgelopen weekend al plaatsen op de Warandeloop in Tilburg.