Op zaterdag 13 december 2014 organiseert Atletiekvereniging Lokeren, in samenwerking met het Lokerse stadsbestuur, de tweede editie van de City Trail. Met start op de kerstmarkt, passages langs en vooral dóór de belangrijkste Lokerse trekpleisters en aankomst in het stadhuis wordt het een magische editie.

Vorig jaar werd de City Trail nog simultaan georganiseerd aan een (succesvolle) Guinness wereldrecordpoging van de Lokerse atletiekvereniging. Zij haspelden toen, met een team van 12 atleten, sneller dan wie ooit 100 kilometer op de loopband af. Dat er dit jaar geen nieuwe recordpoging komt, deed ons veel meer dan vorig jaar inzetten op de City Trail zelf.

“Met steun van het Lokerse stadsbestuur zijn we er in geslaagd alle belangrijke Lokerse trekpleisters op te nemen in ons parcours”, klinkt het bij de organisatie. “De sfeervol verlichte binnenstad zal dit jaar bovendien niet alleen van buitenaf kunnen bewonderd worden, maar het parcours voert dwars door verschillende trekpleisters en historische gebouwen. Het wordt een ware ontdekkingstocht door de stad.” Met start op de kerstmarkt wordt de toon alvast gezet. Daarna voert de omloop langs én door onder meer het stadsmuseum, het cultureel centrum, het station en worden niet minder dan vier scholen aangedaan. “Met basisschool De Madelief, het Sint Lodewijkscollege, de muziekacademie en PCVO Waas & Durme hebben we een heel mooi kwartet beet.”

Dat het alternatieve, recreatieve lopen in de lift zit, mag een understatement heten. Op Urban Trails of Color Runs komen steevast duizenden sportieve enthousiastelingen af. Toch is men bij de organisatie niet bevreesd dat men zich met de City Trail in een verzadigde markt probeert te wurmen. “We bieden een uniek parcours aan en combineren dat met de gezellige kerstsfeer”, klinkt het overtuigd. “De tocht door de stad wordt boeiend zowel voor Lokeraars als niet-Lokeraars. Met live DJ-optredens, dance-acts en allerhande klank- en lichtspektakels onderweg zullen veel deelnemers ogen en oren tekortkomen. Met start en aankomst rondom de kerstmarkt blijven heel wat deelnemers en hun supporters ongetwijfeld hangen voor een natje en een droogje.”

extras-bij-inschrijving

Met een parcours van 7.5km lang is de City Trail bovendien ook haalbaar voor start-to-runners. “Zeker omdat er onderweg zoveel te beleven valt. De City Trail staat dan ook open voor iedereen. Jong tot oud is welkom, van getrainde tot beginnende lopers.”

Sinds een aantal weken lopen ook de inschrijvingen op volle toeren. Er snel bijzijn is de boodschap. De eerste 1000 deelnemers genieten immers van een goodiebag met heel wat extra’s, zoals verschillende waardebonnen, een uniek winters kledingaccessoire en een gratis pannenkoek.

Ook maak je kans op een all-in fitness abonnement voor drie maand.

Voor amper 10 euro verzeker je je van een startbewijs voor de City Trail 2014. Inschrijven kan op www.citytrail.be

Praktische info

Datum: Zaterdag 13 december 2014 – Start vanaf 19u

Start: (Kerst)markt Lokeren

Aankomst: Stadhuis Lokeren

Kleedkamers & inschrijvingen: Sporthal Lokeren

Het parcours van de City Trail kan geraadpleegd worden op www.citytrail.be

Organisatie

City Trail Lokeren is een organisatie van AVLO vzw in samenwerking met het Lokerse stadbestuur en -diensten en de kerstmarkt.

Meer info

Website: www.citytrail.be

Facebook: https://www.facebook.com/citytraillokeren

Twitter: http://twitter.com/citytrail_be

persbericht