Naar aanleiding van de eerste (individuele) manche van de Lotto CrossCup 2014-15 in Mol van aanstaande zondag zorgt Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – de komende dagen nog voor enkele voorbeschouwingen van een aantal (sub)topatleten uit de Belgische veldloopwereld die nog niet aan bod kwamen in onze rubriek “WinterKriebels”. Soufiane Bouchikhi (CABW) – vice Europees Kampioen Veldlopen bij de Beloften van 2012 – kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Soufiane Bouchikhi - Foto: Tomas Sisk
Soufiane Bouchikhi – Foto: Tomas Sisk

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* Mijn voorbereiding verliep spijtig genoeg niet zo goed. Ik heb begin september ruim 5 weken aan de kant gestaan met een scheur in mijn achillepees. Half oktober heb ik voor het eerst terug 30 minuten pijnloos kunnen lopen en sindsdien heb ik een soort van start2-run-schema gevolgd met 3 à 4 maal per week maximum een halfuur loslopen. Ondertussen ben ik al terug goed aan het trainen.  Ik hoop tegen eind december/begin januari opnieuw over een degelijke vorm te beschikken. Maar de bedoeling is om de komende maanden eerst een goede basis te leggen, zodat ik volgend jaar terug mooie dingen kan laten zien. Door gezondheidsproblemen heb ik mij namelijk dit jaar nog niet echt kunnen bewijzen en daar wil ik maar al te graag verandering in brengen.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Als ik gezond kan blijven en goed kan doortrainen, dan zal ik misschien aan de start verschijnen van de CrossCup-manche in Brussel. Maar een zekerheid is dat niet, veel zal afhangen hoe ver ik reeds sta. Desnoods stel ik mijn winterdebuut uit tot de Sylvestercross in Soest. Voor de rest zal ik niet al te veel veldlopen afwerken in 2015, maximum 2 of 3 zoals de planning er nu uitziet.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Van dit eerste seizoenshelft verwacht niks, ik wil gewoon terug pijnloos & gezond kunnen blijven. Na nieuwjaar wil ik terug op niveau zijn en met de toppers kunnen wedijveren.

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Geen idee van wat mijn tegenstanders kunnen. Cross kan heel namelijk heel onvoorspelbaar zijn.

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Isaac Kimeli wordt de te kloppen atleet dit seizoen volgens mij.

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
* Ik ga later wel nog een ploegje inschrijven, met mezelf uiteraard in het team als alles loopt zoals gepland.

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

banner MegaSpikewinterkriebels