Met de CrossCup-Relays van zondag 26 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2014-15 zienderogen en om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Dieter Kersten (ADD) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De Belgisch Kampioen veldlopen 2014 (Juniores Mannen) kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* De voorbereiding verloopt vrij goed. Ik heb enkele stratenlopen kunnen winnen, alsook de Ekiden met het Saucony-team. De vorm zit al goed!

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Ik begin volgende week met de korte cross in Tongeren. Mijn eerste wedtrijd in de Cross Cup zal aan het zand in Mol zijn. Daarna staan normaal gezien ook de rest van de CrossCup-manches op het programma, waar ik mogelijk ook eens de korte cross meeloop.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Mijn ambitie is dezelfde als altijd: namelijk proberen in alle wedstrijden een rol te spelen en mee te doen voor winst. Toch zal dit winterseizoen vooral in het teken staan voor het volgende zomerseizoen. Uiteraard ben ik ook gebrand op de verlenging van mijn Belgische titel in het veldlopen.

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Ik verwacht zware concurrentie dit jaar, onder meer van mijn boer Maarten Kersten. Daarnaast ook Dourian Boulvain en niet te vergeten Simon Deboignies, hoewel deze zich vooral gaat bezig houden met de korte cross.

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Ik denk dat Clement Deflandre dit seizoen heel sterk zal zijn. Hij heeft vorig jaar een enorme sprong gemaakt en als hij dit kan doortrekken, zal hij zeker een geduchte tegenstander zijn

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
* Simon Debognies (OEH – 12m), Jeroen Hendrikx (LOOI – 9m), Steven Heemskerk (ATLA – 7m), Maarten Kersten (ADD – 5m), Dorian Boulvin (CABW – 4m), Almensh Belete (VAC – 25m), Imana Truyers (AVT – 15m) en nog drie vraagtekens :-)
> Totale waarde van het MS-team van Dieter: 100 miljoen;

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
* Ik heb geen al te hoge verwachtingen van mijn MegaSpike-ploeg. Ik heb diegenen gekozen die al vroeg goed in vorm zitten. We zullen zien of ze het ook kunnen waarmaken!

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

banner MegaSpikewinterkriebels