Met de CrossCup-Relays van zondag 26 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2014-15 zienderogen en om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Koen Naert (EA) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De Belgisch Kampioen Veldlopen 2013 (Lange Cross Mannen) kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* Momenteel heb ik al een goeie voorbereiding achter de rug. Omdat ik half september met mijn Elise in het huwelijksbootje stapte is die voorbereiding weliswaar een stuk korter dan andere jaren, maar de conditie wordt heel snel beter. Dat stemt me wel tevreden. Eerst dacht ik niet “wedstrijdfit” te raken om vandaag al de spikes aan te trekken, maar we gaan het er toch op wagen. Na mijn goeie zomer heb ik wel een stevige basis in de benen en merk ik dat de conditie er vrij snel terug zal zijn. We werken des te harder, om er zo snel mogelijk terug bij te zijn!

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Ik werk sowieso de volledige lange CrossCup af. We behouden gewoon het programma van andere jaren om na Brussel even relatief te gaan rusten en werken dan terug toe naar het BK. In de winter willen we vooral basis gaan leggen en sterker worden, als daar mooie resultaten uit komen, des te beter! De CrossCup op zich is al een zware kalender, dus veel ernaast zal ik niet lopen. Tilburg staat op mijn programma en als het even kan ook het EK in Samokov.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Mijn belangrijkste doelstelling blijft deelname aan het EK XC in Samokov. Het belooft iets speciaals te worden, dus ik doe er ook alles aan om op alles voorbereid te zijn. Samokov staat dus met rood aangestipt! Hopelijk kunnen we daar met de ploeg opnieuw hoog scoren, ook al is de kans groot dat JeroenD’hoedt en Abdi Bashir er niet bij kunnen zijn. Daarnaast wil ik gewoon opnieuw sterker worden en voorin meedraaien tijdens de CrossCup-manches. Same as usual eigenlijk, maar o-zo-leuk!

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Zoals ieder jaar ligt de CrossCup bij de mannen heel erg open. Iedereen moet op het scherpst van de snee strijden, en dat zal zeker ook gebeuren. Mijn vizier staat op scherp, de drive is er en dus wil ik de spelletjes vooraan graag mee gaan spelen. Ik verwacht een heel open strijd, de hele winter lang! Mannen zoals De Hondt, de Casteeles, De Vulder en enkele nieuwe jongeren gaan het ons niet makkelijk maken komende maanden.

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Bij de mannen denk ik sowieso aan Isaac Kimeli, jonge gast met ongelofelijk veel potentieel. Ik hoop op een heel dichte ereplaats voor hem in Samokov! Bij de dames zal dit ongetwijfeld Astrid Verhoeven zijn. Jong, sterk, gemotiveerd en met de juiste ingesteldheid. Groeit gestaag en heeft met Bart Blommaert een nuchtere coach die haar goed begeleidt.

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
* Veerle Dejaeghere (AVR – 24m): Top madam, op en naast het veld
* Astrid Verhoeven (LEBB – 12m): voor nieuwjaar een dik EK, daarna mengt ze zich bij de senioren top Een koopje dus!
* Hanna Vandenbussche (MACW – 12m): ik hoop dat ze de volledige CC kan uitlopen, dan zorgt ze ook wel voor wat puntjes.
* Agnes Laurent (RESC – 6m): wat een koopje!
* Mariska Parewyck (EA – 3m): als mama en met haar nieuwe trainer zal ze meer in het veld te bespeuren zijn. Ze zal er niet alleen aanwezig zijn, maar zal ook presteren!
* Koen Naert (EA – 22m):
ik hoop dat ‘den dieje’ mooie dingen zal laten zien :-)
* Yannick Michiels (VMOL – 9m): zwaar seizoen achter de rug, maar denk dat hij – zeker in de korte cross – te duchten zal zijn.
* Sam Valgaeren (HULS – 9m): mooie progressieve afgelopen jaar, zie ook voor hem kansen in de korte cross.
* Niels Slachmuylders (LEBB – 2m): regionaal staat hij altijd zijn mannetje
* Pieter De Wulf (RIEM – 1m): als hij zal crossen, zal Pieter zeker punten pakken
> Totale waarde team “Boemtsjakalalas” van Koen: 100 miljoen;

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
* Geen idee! Ik denk altijd dat ik goed ga scoren, maar vind mezelf nooit vooraan terug eigenlijk. Nuja, ik heb liever dat mijn atleten individueel voor zichzelf goed scoren dan voor mijn ploegje. Al zijn die twee eigenlijk wel sterk gelinkt aan elkaar! Ik heb ook meer geïnvesteerd in dames, daar ligt de strijd minder open en zijn er meer “zekerheden”…

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

banner MegaSpikewinterkriebels