De gemeentesecretaris van Asse zal de komende maanden geen marathon lopen. Na zijn voorjaarsmarathon in Rotterdam, waar hij na 2:18:48 finishte, zal Van Droogenbroeck te zien zijn in andere wedstrijden. Ook de voorbije maanden zagen we hem verschillende malen op het hoogste schavotje staan.

Lander, hoe blik je terug op de voorbije maanden?           

“2014 zal op zijn minst een jaar worden om nooit te vergeten, met als absoluut hoogtepunt de geboorte van onze dochter Sidse op 24 juni jongstleden. Daarnaast hebben we onze nieuwe woning in gebruik genomen, deze is gelegen in het landelijke Mazenzele (Opwijk) vlakbij Kravaal bos. Een omgeving die zich prima leent voor looptrainingen.”

En op competitievlak ?

“ Dankzij de ingenieuze trainingsschema’s van mijn coach Henri Salavarda heb ik steeds een maximale output van de uitgevoerde trainingen. Hierdoor kon ik winnen in Dwars door Brugge, Lokeren Streetrace, „La descente de la Lesse” en nog enkele andere mooie wedstrijden. Ook het geluk om regelmatig mee te mogen trainen met de sterke trainingsgroep van Raymond Van Paemel helpt mij al een heel stuk verder. Deze trainingsgroep bestaat uit Pieter Claus, Joachim Pelicaen, Bert Vanderhoeven, Koen Naert, Jonas Roels, Philip Van Lierde, Koen De Veylder en de morele support van Lander Tijtgat (coming back soon). Stuk voor stuk toffe gasten die gezegend zijn met een flinke portie looptalent.”

Zien we je na de fysieke ongemakken in het voorjaar de komende maanden terug op de marathon ?

“De combinatie werk, gezin en sport is niet altijd gemakkelijk maar dankzij een goede planning en de inspanningen van mijn vrouw Eva zeker niet onmogelijk. Desalniettemin zal ik in het najaar geen marathon lopen maar wel ter beschikking staan als haas voor enkele marathoncollega’s. Daarnaast zijn we wel de optie aan het bekijken om een vol veldloopseizoen te lopen. Volgend jaar zal ik terug aan de start staan van een marathon. Mits een goede voorbereiding is het zeker mogelijk om mijn marathon PR scherper te stellen.”

Lander voegt er ten slotte nog dit aan toe: “Voor meer info over de goede en de slechte dagen in het leven van een marathonloper, zie mijn twitter(@Run_Lander). Ook de foto’s heronder zeggen misschien meer dan mijn woorden.”

Foto 1 Foto 2 Foto 3 Foto 4 Foto 6

Met dank aan Milan Augustijns voor deze bijdrage.