Cadet Niel Mory is er vandaag in geslaagd het Belgisch record speerwerpen te verbeteren. De atleet van Vlierzele Sportief kwam in Tielt tot 68m10, zo’n 9 centimeter verder dan Arne Broeders in 2008.

Mory klaarde dit alles op een jeugdmeeting in Tielt. Zijn werptuig eindigde bij zijn eerste van zes pogingen meteen al na een recordafstand van 68m10. De Oost-Vlaming werd vorige week nog Belgisch cadettenkampioen speerwerpen met 63m36 en eindigde als derde in het verspringen met 6m37.  “Ik kan het nog niet zo goed geloven”, reageert Mory. “Ik had eigenlijk niet zoveel zin om vandaag te werpen. Om dan bij een eerste worp meteen een BR te gooien, dat geeft een onbeschrijfelijk gevoel.”

Nog in Tielt deed tweevoudig Belgisch cadettenkampioene Hanne Claus het voortreffelijk. Met 39″74 op de 300m klokte ze de 2de beste chrono ooit bij de cadetten meisjes.