De Belgische 4x400m mannenploeg is zevende geëindigd in de finale op het EK in Zürich. Met 3’02″60 bleven ze net onder hun tijd uit de reeksen, waar ze zich met 3’03″83 plaatsten voor de finale.

Michaël Bultheel Foto: Tomas Sisk
Michaël Bultheel Foto: Tomas Sisk

Voor België gaven Julien Watrin, Kevin Borlée,  hordenloper Michael Bultheel en, in laatste instantie toegevoegd aan de selectie, Stef Vanhaeren het beste van zichzelf. Het nationale viertal had zich op zaterdag met de tweede verliezende tijd nog net bij de finalisten kunnen scharen.

In de finale koos coach Jacques Borlée voor een gewaagde opstelling door zoon Kevin, gisteren goed voor de snelste splittijd, als tweede op te stellen. Hij sloeg er echter niet in om de koppositie te halen en hordenlopers Bultheel en Vanhaeren kregen de ondankbare taak te moeten knokken tegen enkele specialisten. Een zevende plaats bleek het hoogst haalbare. Winst was er voor de Britten, dat met een sterke Rooney de Russen in de laatste 100m het nakijken gaf.

Jonathan Borlée moest eerder op het EK forfait geven voor de individuele 400m-finale nadat hij zich blesseerde bij de opwarming. Hij geraakte niet tijdig fit voor de 4x400m. Derde Borlée-broer, Dylan, werd niet geselecteerd en bleef thuis van dit EK.

(Later meer).

Bekijk de uitslagen hier.