Els De Wael - Foto: Tomas Sisk
Els De Wael – Foto: Tomas Sisk

Ze startte haar atletiekcarrière als meerkampster, waarbij haar beste onderdeel het verspringen was. In 2007 mocht ze hiervoor naar het wereldkampioenschap voor scholieren in Ostrava, waar ze het Belgische record tot 5155 punten bracht. Datzelfde jaar haalde ze brons op het EYOF in het verspringen met een sprong van 6m12.  Ondertussen liet ze echter de meerkamp voor wat het was en concentreert ze zich helemaal op het verspringen, waarin ze al enkele jaren meedraait aan de Belgische top.

Dag Els, hoe is voor jou het seizoen 2014 reeds verlopen?

“Mijn outdoorseizoen is al zeer goed verlopen. Zowel op de 100m als in het verspringen heb ik mijn record verbroken tot respectievelijk 12″42 en 6m21. Deze winter kwam ik wel al tot 6m27 in het verspringen, dus een all-time record is het nog niet.”

Jij hebt al meermaals last gehad van blessures, kan jij nu helemaal pijnvrij trainen?

“Ik sukkel inderdaad al een aantal jaar van de ene hamstringblessure in de andere. De laatste maanden heb ik echter geen last gehad en goed kunnen trainen, maar sinds enkele weken speelt de hamstring terug licht op. Ik kan gelukkig wel blijven doortrainen en aan competitie doen.”

Hoe vlot de combinatie werken en trainen?

“Ik werk nu bijna een jaar als kinesiste en de combinatie verloopt vrij vlot. Ik werk nog niet voltijds dus heb ik nog genoeg vrije uren om mijn trainingen af te werken. Mits een goede planning lukt dit perfect.”

Welke doelen heb jij zelf nog voor ogen dit seizoen?

“Mijn hoofddoel is om in het verspringen deze zomer tussen de 6m30 en 6m40 te springen. Ook het Belgisch kampioenschap wordt een belangrijke meeting. Verder zou het mooi zijn als ik mijn tijden op de 100m en 200m zou kunnen aanscherpen.”