Foto: Jim Thurston
Foto: Jim Thurston

Greg Rutherford heeft op donderdag het Britse nationaal record scherper gesteld. De Olympisch kampioen verspringen kwam 8m51 ver op een meeting in Calfornia en bewijst daarmee al vroeg op het jaar in goede doen te zijn.

Rutherford verbeterde zijn eigen nationale record van 8m35, dat hij tot nog toe deelde met Chris Tomlinson. “Ik sta echt te trillen”, klonk Rutherford na zijn verre sprong. “Ik kan het amper geloven! 8m51 is echt super, maar er zit zeker nog meer aan te komen!”

Rutherford won goud op de Spelen in eigen land in 2012, toen op amper 40′ nog twee andere landgenoten, Mo Farah en Jessica Ennis, goud veroveren.

Ook kogelstoter Joe Kovacs was goed voor een opmerkelijke prestatie op dezelfde meeting. De Amerikaan gooide de kogel 21m47 ver, een nieuw wereldjaarbeste.