De Nederlandse delegatie doet het goed op het WK voor junioren in Eugene. Met 19 atleten zakten ze af richting de Verenigde Staten, na dag 3 hebben ze al tweemaal eremetaal kunnen veroveren.

Nadine Visser - Foto: Athletics Photo
Nadine Visser – Foto: Athletics Photo

Op dag 2 wist Nadine Visser brons te winnen in de zevenkamp. Wie even het EK voor junioren van een jaar geleden in Rieti ophaalt, weet dat diezelfde Nadine toen het brons moest afstaan aan Marjolein Lindemans. Dit jaar trok ze richting Eugene met opnieuw medailleambities. Het ging haar niet allemaal voor de wind en uiteindelijk kwam ze uit op 5948 punten, zo’n 162 punten minder dan haar PR gevestigd in Götzis, maar wel goed voor brons en een pak beter dan in Rieti (5774 punten). Op dag 3 waren de meeste Nederlandse ogen gericht op Denzel Comenentia. Dit Nederlands werpwonder wist zich op dag 3, gisteren, zowel in het kogelstoten als in het hamerslingeren van de finale te verzekeren. Op diezelfde dag stond ook nog de finale van het kogelstoten op het programma. Comenentia verraste door zijn kogel naar een dik PR van 20m17 te stoten, in de afrekening goed voor zilver. In beide disciplines, zowel de zevenkamp als het kogelstoten, ging het goud naar atleten waar we de komende jaren allicht nog meer van zullen horen. In de zevenkamp ging de 17-jarige Morgan Lake aan de haal met winst met 6148 punten, eveneens een wereldrecord bij de scholieren. In het kogelstoten ging het goud richting de ongenaakbare Konrad Bukowiecki, die dot 22m06 kwam. 

Foto’s: Ahtletics Photo