Zorgen om Cedric Nolf tijdens de interclub in Jambes. De verspringer bezeerde zich al bij de eerste sprong; een oude rugblessure gooide opnieuw roet in het eten. Toch blijft de VAC’er zelf gematigd positief.

“Mijn eerste (nipte nul)sprong was rond de 7,50m. Zeer degelijk en, indien geldig, genoeg voor de zege. Maar na die sprong speelde weer de bekende rugpijn op waardoor ik niet meer naar behoren kon aanlopen en afstoten.”

Nolf moest zo uiteindelijk tevreden zijn met een vierde plaats en 7,16m. Het goede nieuws is wel dat de trainingen heel goed gaan. “Ik kan op training alles doen behalve springen. Ik maakte zeker vooruitgang in kracht en snelheid. Met Gert (Messiaen) en Lieve (Van Mechelen) zijn we nu de tijd aan het nemen om een goede opbouw af te werken en zo mijn indoorniveau nog wat op trekken. Momenteel heb ik het gevoel dat dat aan het lukken is. Het is trouwens ook de eerste keer dat ik zo lang opbouw naar de zomer. Jammer genoeg vooral uit noodzaak, gezien springen nog niet mogelijk is. Ik zal in juli zo helaas wel met weinig wedstrijden naar de Universiade in Zuid-Korea afreizen.”

Morgen trekt Nolf opnieuw naar de specialist. De IFAM dient hij hoogstwaarschijnlijk van zijn planning te schrappen.

“We doen ons best om het onder controle te houden. Hopelijk kunnen we het probleem snel fixen! Ik heb ondertussen geleerd dat moeilijk ook gaat, dus wie weet komt er nog iets moois uit voort.”