Aan het begin van deze week stond de bekende stratenloop ‘The Classic’ in Tessenderlo op de kalender. Over de 9,85 km was de Keniaan James Kiptum Barmasai de snelste. Hij bleef de Belgen Krijn Van Koolwijk en Lander Van Droogenbroeck voor.

Van Droogenbroeck werkte op de Memorial Buyle zaterdag laatstleden nog een pistewedstrijd af in voorbereiding op de bekende stratenloop in Tessenderlo waar hij vorig jaar tweede werd. Dit jaar werd het dus een derde plaats achter een Keniaan en Krijn Van Koolwijk. “Ik vond Krijn heel goed lopen en die heb ik dan ook moeten laten gaan”, zo reageerde Lander Van Droogenbroeck in Het Nieuwsblad. “Ik sluit binnenkort aan bij de trainingsgroep van Raymond Van Paemel met ook Koen Naert om wat aan mijn snelheid te sleutelen. Wellicht komt er dit jaar geen marathon meer, in de plaats daarvan ga ik wat haaswerk verrichten.”

De volledige uitslagen kunt u hier bekijken.