Op zaterdag 24 mei wordt in Lokeren de eerste wedstrijd van het Flanders Cup-circuit op gang geschoten. De jaarlijkse Grote Prijs groeide de laatste jaren uit tot één van de grotere (inter)nationale wedstrijden in België en is dit jaar voor de 2de maal opgenomen in het Flanders Cup-circuit.

‘Samen records breken’
Na het afsluiten van de voorinschrijvingen staat de teller op zo’n 700 geregistreerde atleten, 150 meer dan dezelfde periode vorig jaar. Een eerste record is gebroken, iets waarnaar de organisatie iedere editie opnieuw streeft. De slogan ‘Samen records breken’ is dus meer dan een stoute boutade. Door deze grote opkomst, worden ook zeer aantrekkelijke wedstrijden mogelijk, met hopelijk hier en daar een limiet voor het EK in Zürich of voor het WK junioren in Oregon. Dat er veel persoonlijke records zullen sneuvelen, staat nu al vast.

Kwantiteit én kwaliteit
De Grote Prijs Stad Lokeren trekt heel wat Belgen naar de snelle blauwe Mondo-piste aan de boorden van de Durme. Het is steeds één van de wedstrijden met de meeste landgenoten aan de start. De wedstrijden op maat, gezellige atletenruimte en mix van nationale en internationale toppers zal ook dit jaar de atletiekfocus verplaatsen naar de provinciestad. Atleten van alle niveau zijn welkom én worden zoals het hoort in de watten gelegd. ‘Samen records breken’, weet u wel…
Jaarlijks pakt de GP uit met enkele nationale toppers. Zo was Svetlana Bolshakova een opgemerkte gaste in het verleden en wheelde Marieke Vervoort vorig jaar naar een wereldrecord, weliswaar geruggesteund door iets teveel meewind. Dit jaar kunnen we onder meer Eline Berings, Pieter-Jan Hannes, Lindsey De Grande, Jolien Boumkwo, Marjolein Lindemans en de opnieuw Marieke Vervoort aan dit lijstje toevoegen. Dat de topsportlamp in Lokeren zal branden komende zaterdag, lijkt duidelijk.

Aandacht voor G-sport
De campagne ‘Iedereen atleet’ van de Vlaamse Atletiekliga zetten de organisatoren om in extra aandacht voor G-sport. Zo worden wedstrijden (100m & 400m) voor wheelers georganiseerd met onder meer Marieke Vervoort aan de start. Ook voor atleten van het special olympic team is er aandacht. Zij lopen een aflossingswedstrijd, de 100m en de 800m. De inschrijving van een atleet met twee beenprothesen springt in deze ook in het oog.

De live-results vindt u via deze link