Scholier Ilya Defrère heeft voor een derde nationale recordverbetering op 10 dagen gezorgd. De kogelstoter van DCLA scherpte het Belgisch scholierenrecord gisterenmiddag aan tot 18m38.

Met 18m02 haalde Defrère afgelopen weekend winst binnen op de Beker van Vlaanderen in Deinze. Een week daarvoor, op de provinciale kampioenschappen, had hij het nationale beste al verbeterd naar 17m91. Met 18m38 op de SVS-kampioenschappen in het eigen Kessel-Lo wierp hij de 5kg-wegende kogel nog een pakje verder.

Met die prestatie sluipt de Bierbekenaar ook dichter bij het EYOT-minimum, dat op 18m67 staat. Defrère gaf op de Beker van Vlaanderen al aan nog graag enkele pogingen te ondernemen op die limiet. Op de Prijzenmeeting in eigen huis doet hij normaal opnieuw een aanval.

Defrère is tevens nationaal indoorrecordhouder bij de scholieren. Daar kwam hij al 18m62 ver, wat die EYOT-limiet natuurlijk niet ondenkbar maakt.