Jan Van Den Broeck is naar eigen zeggen klaar voor een goed outdoorseizoen. Hij mikt volledig op de EK-limiet in Zürich en zal er dan ook alles aan doen om deze te halen.

Jan Van Den Broeck - Foto: Jasper Jacobs
Jan Van Den Broeck – Foto: Jasper Jacobs

De atleet van Topsport Defensie moest zondag op het PK nog de duimen leggen voor Aaron Botterman op de 400m. Thuisloper Botterman klokte 49″48, Van Den Broeck bleef steken op 48″78. “Ik kwam na 200m een seconde te snel door”, zo doet de poulain van Frankie De Feyter zijn verhaal. “Ik zat te snel op mijn tandvlees waardoor ik de snelheid miste om een snelle chrono te klokken.” Jan begint zeker niet te panikeren want hij weet dat hij deze tijd van het seizoen al over goede benen beschikt. “De stage in Albufeira liep bijzonder goed. Ik heb in Gent al kunnen zien hoe het met mijn snelheid gesteld is, vandaag loop ik in Herentals mijn eerste 800m van het seizoen. Ik zal er alvast al tegen Pierre-Antoine Balhan uitkomen en hoogstwaarschijnlijk zullen ook enkele andere goede atleten present tekenen.”