Michael Bultheel is aan een prima voorbereiding bezig. De 400m-hordeloper stapte in de winter over van Rudi Diels naar Jacques Borlée en daar heeft hij tot dusver geen spijt van. Blessures blijven ook uit en dus kan Michael al doelen stellen voor de zomer. Hij ambieert een finale op het EK in Zürich, zo valt af te leiden uit onderstaand interview. Lezen maar!

Dag Michael, hoe staat het met de voorbereiding? Hoe verloopt je stage? Hopelijk nog geen last gehad van blessures?

“Tot dusver verliep de voorbereiding prima. Na afgelopen winter van trainer veranderd te zijn, is het natuurlijk wat aftasten, maar ik heb er vertrouwen in. Momenteel ben ik op trainingsstage en dit nog tot half mei. De trainingsbelasting is anders, met name specifieker, opgebouwd en tot dusver dan ook gelukkig nog geen last gehad van blessures.”

Michael Bultheel. - Foto: Jasper Jacobs
Michael Bultheel. – Foto: Jasper Jacobs

Wanneer treed jij voor het eerst aan dit seizoen? Heb je een bepaalde meeting waar je naar piekt (voor eventueel de EK-limiet te halen)?

“Dit is nog niet helemaal zeker, een beetje in functie van de komende weken, maar misschien loop ik een wedstrijd in Talahassee, Florida, begin mei. Mijn eerste wedstrijd in België is normaal de IFAM, maar misschien ook wel de Flanders Cup in Sint-Niklaas of de wedstrijd te Jambes, het valt nog te zien. Ik hoop de limiet in juni te halen, zonder te pieken naar 1 bepaalde wedstrijd.”

Als je al eens vooruit denkt naar het EK in Zürich, wat zijn jouw hoofdobjectieven daar (als je de limiet haalt)?

“Als ik Zürich haal dan hoop ik zeker de finale te lopen. De laatste 2 EK’s liep er altijd iets mis in de halve finale, dus hopelijk 3e keer goede keer.”

Is er een bepaalde Belgische atleet waar je naar uitkijkt dit zomerseizoen?

“Er zijn er verschillende atleten waar ik naar uitkijk. Sowieso hoop ik dat mijn ex-trainingsmakkers Tim Rummens en Erik Heggen ook snel lopen zodat we met z’n drieën naar Zurich kunnen trekken, hopelijk met Arnout Matthys erbij op de 200m of op de 4x400m. In mijn huidige trainingsgroep zie ik dat Dylan Borlee heel sterk aan het trainen is en continu serieuze stappen voorwaarts is aan het zetten, dus ik verwacht ook heel mooie dingen van hem. Jonathan en Kevin zullen zeker en vast opnieuw schitteren, maar dit zijn we intussen misschien al gewoon aan het worden…”

zomerkriebels14

Klaar voor het zomerseizoen? Atletieknieuws alvast wel!

Maar zijn ook onze Belgische atleten klaar voor een EK-jaar? Volg het via onze “ZOMERKRIEBELS”