Dario De Borger is bezig aan een goede voorbereiding. De hordeloper van ROBA kende nog geen blessures en voelt dat het goed gaat. Het EK in Zürich is dit seizoen zijn hoofddoel, al moet hij daarvoor natuurlijk eerst het minimum van 13″77 klokken. Wij stelden Dario enkele vragen net voor aanvang van het zomerseizoen.

Dario De Borger - Foto: Jasper Jacobs
Dario De Borger – Foto: Jasper Jacobs

Dag Dario, hoe staat het met de voorbereiding? Hoe verliepen de stages? Hopelijk nog geen last gehad van blessures?

“Ik heb er nu mijn tweede stage van het seizoen er opzitten. Deze is uitstekend verlopen. Alles ging naar wens, buiten een dagje ziekte, waarschijnlijk door iets fout te eten. Voor de eerste maal keerde ik terug van Tenerife zonder kwetsuren, wat dus een groot pluspunt is tegenover afgelopen jaren.”

Wanneer treed jij voor het eerst aan dit seizoen? Heb je een bepaalde meeting waar je naar piekt (voor eventueel de EK-limiet te halen)?

“Mijn eerste wedstrijd wordt het PK in Tienen komende zaterdag. Ik treed enkel aan op de 200m. Mijn prestatie zal afhangen van hoe ik mij voel op training en hoe de weergoden mij zullen gezind zijn. Ik heb niet echt een meeting waar ik naartoe piek, maar ik kijk toch vooral uit naar enkele meetings in Duitsland. Daar haalde ik in het verleden meestal snelle tijden, en daar hoop ik nu ook op.”

Als je al eens vooruit denkt naar het EK in Zürich, wat zijn jouw hoofdobjectieven daar (als je de limiet haalt)?

“Op het EK zijn mijn voor opgestelde doelen: het lopen van een nieuw persoonlijk record (13.59) en doorstromen naar de halve finale. Daarvoor moet ik natuurlijk wel eerst nog de limiet behalen.”

Is er een bepaalde Belgische atleet waar je naar uitkijkt dit zomerseizoen?

“Dat is een moeilijke vraag voor mij, omdat ik naar de resultaten van meerdere atleten uitkijk, zowel bij de vrouwen als bij de mannen. Bij de 400m horden zal ik toch mijn ogen iets wijder opentrekken omdat ik denk dat daar mooie prestaties zullen geleverd worden.”

 

zomerkriebels14

Klaar voor het zomerseizoen? Atletieknieuws alvast wel!

Maar zijn ook onze Belgische atleten klaar voor een EK-jaar? Volg het via onze “ZOMERKRIEBELS”