Cedric Nolf kende tot nu toe een vlekkeloze voorbereiding. De verspringer van VAC, die in het verleden al fel geplaagd werd door blessures, is hiervan nu vrij gebleven en voelt zich klaar om mooie prestaties neer te zetten in de zomer. “De stijgende lijn is zich aan het doorzetten”, zo meldde Nolf ons in onderstand interview. Lezen maar!

Cedric Nolf - Foto: Jasper Jacobs
Cedric Nolf – Foto: Jasper Jacobs

Dag Cedric, hoe staat het met de voorbereiding? Hoe verliep je stage? Hopelijk nog geen last gehad van blessures?

“Na een indoorseizoen in crescendo voel ik dat de stijgende lijn zich aan het doorzetten is. Tijdens de aflossing van de atletiekseizoenen ben ik een week gaan skiën om er daarna gemotiveerd terug in te vliegen. Eind maart werkte ik een constructieve 10-daagse buitenlandse stage af in Tenerife. Voor de paasvakantie was ik weer terug om mijn laatste maanden als student voor te bereiden (thesis, examens,…).”

Wanneer treed jij voor het eerst aan dit seizoen? Heb je een bepaalde meeting waar je naar piekt?

“De eerste wedstrijd zal de interclub in de ere-afdeling KBAB zijn op 11 mei, maar ik zie dit eerder als een “oefenmatch”. Ik verwacht reeds een degelijk niveau, maar het zwaartepunt van mijn seizoen zal nog iets verder liggen. We zijn nu de trainingsintensiteit nog wat aan het opdrijven om dan rond juli volledig performant te zijn. Ik heb voorlopig nog geen zicht op mijn wedstrijdplanning, waarschijnlijk kom ik ook aan de start in onze buurlanden.”

Wanneer ben jij tevreden over je outdoorseizoen?

“Het is niet eenvoudig om in mijn eerste jaar als verspringer mijn mogelijkheden goed te kunnen inschatten. Ik leg mezelf daarom geen grenzen op. Op een korte tijdspanne ben ik van nul naar 7m72 gegaan en ik voel dat ik dit niveau terug aan het overstijgen ben. Een logische doelstelling is om uiteraard beter te doen dan mijn 7m72 van tijdens het indoorseizoen. Begin dit seizoen hoopte ik op een best-case scenario door een sprong eind de 7 meter en ik denk dat ik op goeie weg ben om dit te vervullen.”

Is er een bepaalde Belgische atleet waar je naar uitkijkt dit zomerseizoen?

“Ik heb niet echt een zicht op de voorbereiding van veel andere atleten buiten de mensen die ik soms tegenkom in de topsporthal. Als ik echt namen moet noemen denk ik dat vooral Thomas Van Der Plaetsen en Nafi Thiam zich verder zullen ontbolsteren in Zürich.”

zomerkriebels14

Klaar voor het zomerseizoen? Atletieknieuws alvast wel!

Maar zijn ook onze Belgische atleten klaar voor een EK-jaar? Volg het via onze “ZOMERKRIEBELS”