Stefaan Engels, ook wel bekend als de “marathonman”, gaat dit jaar voor een nieuw wereldrecord: acht dagen lang 100 kilometer per dag lopen. De 53-jarige Gentenaar begint 1 mei aan zijn recordpoging.

Engels wil graag het wereldrecord van de Italiaan Enzo Caporaso scherper stellen.  Caporaso liep zeven dagen lang 100 kilometer per dag, Engels wil er graag één dag bij doen. Op 1 mei begint hij eraan met de marathon te Gent. Vanaf dan zal hij iedere dag twee kilometer verder proberen lopen om dan tegen 23 mei aan 83 kilometer te geraken. Nadien zal hij zich dan aan zijn recordpoging wagen. Indien het lukt, zou hij vanaf begin mei gemeten 2272 kilometer op zijn teller hebben staan. Meer over die zogenaamde Route 2272 vindt u hier.

Indien Engels er zou in slagen het WR te verbreken, komt zijn naam opnieuw in het Guinness Book of Records nadat het begin februari 2012 verdween. Hij had een mondiaal record op zijn naam staan door elke dag van het jaar een marathon uit zijn benen te schudden, maar dit verbeterde een Spanjaard begin 2012.

 

1 REACTIE

  1. Dat hij eens een keer een fatsoenlijke prestatie (tijd) neerzet op een bepaalde afstand. Maarja, dat zal niet gaan, dan maar gekke dingen bedenken om toch maar in beeld te komen. Dat hij eens een voorbeeld neemt aan al die ultralopers die gewoon hun hobby beoefenen zonder absoluut in beeld te moeten komen.

Reacties zijn gesloten.