Olivia Borlée is klaar voor een nieuw zomerseizoen. Na een lastig jaar 2013, waar ze een operatie moest ondergaan aan haar achillespezen, wil ze graag nabij haar oude niveau komen in 2014.

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

De eerste stage voor de trainingsgroep die traint onder Jacques Borlée komt er aan. Ze gaan naar het Caraïbische eiland Sint Martin om zich optimaal te kunnen voorbereiden op het outdoorseizoen. Olivia Borlée is één van de atletes die van deze groep deel uitmaakt en zij wil zich maar al te graag kwalificeren voor het EK in Zürich op de 200m en de 4x100m. De limiet voor de halve baanronde staat op 23″24 en voor de 4x100m moet de aflossingsploeg 44″10 klokken. “Ik wil zeker pijnvrij blijven dit jaar en dan lijkt mij het EK in Zürich zeker mogelijk”, aldus Olivia bij RTBF. “Ik wil er in Zürich absoluut staan samen met mijn familie en strijden om een mooie eindresultaat.”

Bekijk het interview van RTBF met Olivia Borlée hier.