Komende zondag vindt in Dour de voorlaatste manche van de Lotto CrossCup plaats. Wie doet twee weken voor het BK een gooi naar CrossCupwinst?

Zondag wordt in Dour de op een na laatste manche van de CrossCup afgewerkt. De wedstrijd in Henegouwen zal hoogstwaarschijnlijk tonen wie de beste kaarten heeft voor het BK over twee weken in Wachtebeke. Er kan eveneens ook een beslissende wedding gegeven worden aan het klassement, waar Veerle Dejaeghere en Jeroen D’hoedt de tussenstand op dit moment aanvoeren.

Vorig jaar verzekerde Dejaeghere zich van eindwinst in Dour en daar lijkt ze ook nu ook naar op weg. Er zou al iets heel raar moeten gebeuren zodat ze de eindwinst haar zou ontglippen, want Veerle Van Linden is met 18 punten de dichtste achtervolger die nog kans maakt op  CrossCupwinst. Almensh Belete heeft (maar) 14 punten achterstand op Dejaeghere, maar zoals al geweten loopt zij het BK niet mee en kan ze dus geen eindwinnares worden. Belete sluit zondag in Dour haar crossseizoen af en hoopt dat natuurlijk te doen in schoonheid, met een overwinning. Voor Dejaeghere, die vorig weekend in Rotselaar een lange tijd in het spoor van de atlete van Atletiek Vlaanderen kon volgen, lijkt een tweede plaats wederom het hoogst haalbare.

Mathijs Casteele verbaasde in Rotselaar enigszins met een vierde stek. - Foto: Tomas Sisk
Mathijs Casteele verbaasde in Rotselaar enigszins met een vierde stek. – Foto: Tomas Sisk

Bij de heren ziet het er naar uit dat het zal gaan tussen Jeroen D’hoedt en Bashir Abdi voor eindwinst. D’hoedt heeft 10 punten voorsprong op Abdi, El Hachimi volgt op een 3de plaats op 28 punten. Krijgen we zondag in Dour net als in Rotselaar een Atletiek Vlaanderen podium? Het zal er hoogstwaarschijnlijk wel om spannen, want  Mathijs Casteele kwam te Rotselaar alvast aardig dichtbij Koen Naert. Zondag zien we of hij in Dour een parcours op zijn maat vindt.

De deelnemerslijst voor zondag vindt u overigens via deze link.

Een blik op het klassement in de CrossCup krijgt u hier.