Veerle Dejaeghere krijgt voor de eerstkomende verkiezingen een tweede plaats op de West-Vlaamse Kamerlijst voor Groen. De 41-jarige atlete wil zich engageren voor het milieu en het sociale.

Dejaeghere, die dit jaar in de Crosscup de duimen moet leggen voor de dominantie van Almensh Belete, maar alsnog op de eerste stek in het tussenklassement vertoeft, is naar eigen zeggen blij met de vraag om de tweede plaats in te nemen. De lijst wordt getrokken door Oostendenaar Wouter De Vriendt.

Dejaeghere kwam eerder al op voor de groenen. De lokale verkiezingen van 2012 leverden haar zelfs een zitje op in de gemeenteraad van Ardooie. Dejaeghere is al even prof-af, hoewel ze blijft presteren op het hoogste niveau. In december werd ze – als master – zelfs nog 17e op het EK veldlopen.

Lijsttrekker De Vriendt is alvast opgetogen over Dejaeghere als politica. “Veerle heeft het enthousiasme en de positieve overtuiging om onze samenleving beter te maken”, klinkt hij in De Standaard. “Ik ben blij dat ze zich hiervoor, samen met mij en alle anderen mensen op onze lijst, wil inzetten.”