Het huwelijk tussen de Franstalige Atletiekliga LBFA en Jacques Borlée kent zware tijden. De familie Borlée spande zelfs een kortgeding aan tegen de federatie. Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) hoopt te kunnen bemiddelen.

Het was vorige week dat het nieuws bekendraakte. De familie Borlée zou wachten op heel wat onkosten uit 2013 en wil via een kortgeding de LBFA dwingen die te betalen. De LBFA op haar beurt zou volgens de berichtgeving maar wat graag de samenwerking stopzetten met de succesrijke familie. Het boterde al even niet meer en beide partijen zijn elkaar liever kwijt dan rijk.

Dat ziet het BOIC liever niet gebeuren. De familie Borlée moet ook op de Spelen van 2016 in Rio opnieuw de basis vormen van verschillende topprestaties, zowel op de individuele nummers als op de aflossingen. “In de eerste plaats hopen we dat er nog een oplossing uit de bus komt”, klinkt het in een persbericht. “We hopen dat beide partijen snel tot een overeenkomst komen en zijn bereid om daarbij een bemiddelende rol op te nemen.” “Maar dan wel enkel en alleen als zowel Borlée als de LBFA daar vragende partij voor zijn”, verzekert men. “Het project voldoet perfect aan onze visie en vormt dan ook een prioriteit. De uitzonderlijke resultaten van de voorbije jaren hebben de verschillende gemeenschappen en het hele land bijzonder trots gemaakt.”