Like2Run, organisator van o.m. ABN AMRO Marathon Rotterdam, en Golazo sports bundelen de krachten in Golazo sports Nederland. Via het nieuwe bedrijf Golazo sports Nederland krijgen populaire en toonaangevende Like2Run- evenementen als de ABN AMRO Marathon Rotterdam extra mogelijkheden om zich nog nadrukkelijker te ontplooien. Ook komt er meer ruimte voor nieuwe initiatieven.

Mario Kadiks, al 29 jaar directeur van de ABN AMRO Marathon Rotterdam en nu ook algemeen directeur van Golazo sports Nederland: ,,Deze samenwerking biedt alleen maar voordelen. We kunnen over elkaars kennis en middelen beschikken, zoals bijvoorbeeld de database. Door de synergie kunnen we elkaar op elk vlak versterken en nóg professioneler gaan werken.’’

Behalve de Amsterdamse marathon organiseert Like2Run de ABN AMRO CPC Loop Den Haag, de Ladiesrun Rotterdam, de Bruggenloop Rotterdam en (vorig jaar) de Vredesloop Den Haag. Evenementen die voldoen aan zeer hoge kwaliteitsnormen en jaarlijks in totaal zo’n 100.000 deelnemers, honderdduizenden toeschouwers en miljoenen tv-kijkers trekken.

Golazo sports is actief in België, Frankrijk en Kenia en organiseert jaarlijks ongeveer 200
recreatieve en topsportevenementen. De DVV
Antwerp 10 Miles & Marathon is de grootste van in
totaal 30 lopen. Andere topevenementen zijn de Memorial Van Damme in Brussel (de finale van de Diamond League atletiek) en de Eneco Tour, de profwielerronde door België en Nederland.

Het bedrijf vertegenwoordigt bovendien circa honderd topsporters onder wie het Keniaanse loopwonder Leonard Komon en Kim Clijsters, winnares van diverse Grand Slam-tennistornooien.

Golazo sports Nederland zal, naast de genoemde Like2Run-evenementen, de organisatie van de FBK Games in Hengelo ondersteunen én de Eneco Tour (een UCI WorldTour-ronde) verder uitbouwen.
,,We spreken dezelfde taal. Beide organisaties willen mensen in beweging zetten en laten genieten. Dat doen we door kwalitatief hoogwaardige evenementen aan te bieden. Beleving staat voorop,’’ aldus Mario Kadiks. ,,Onze slagkracht wordt door de samenwerking aanmerkelijk vergroot, onze horizon verbreed. Ik verwacht er veel van.’’
Bob Verbeeck, oprichter en CEO van de Golazo groep: ,,Ik ken Mario al jaren en heb grote bewondering voor wat hij in de loopsport heeft gerealiseerd. Onze samenwerking zie ik dan ook als een perfecte match en een logische volgende stap. Onze ambitie is om iedereen in Nederland aan het sporten te krijgen.’’
Jos van der Vegt, voorzitter van Like2Run: ,,De focus van de samenwerking ligt op kwaliteit en creativiteit. Eén van onze eerste gezamenlijke initiatieven was gebaseerd op samenwerking rond de loopapp ‘hardlopen met Evy’, waarvan inmiddels in Nederland bijna 100.000 hardlopers gebruik maken. Nu we de handen ineen slaan, kunnen er meer van dit soort mooie initiatieven worden verwacht.’’