Thomas Van Der Plaetsen start morgen zijn zevenkamp in het Estse Tallinn. Hij hoopt zich te plaatsen voor het WK indoor in Sopot, maar dat zal alvast niet makkelijk worden.

Thomas Van Der Plaetsen - Foto: Jasper Jacobs
Thomas Van Der Plaetsen – Foto: Jasper Jacobs

De voorbereiding van Thomas doet het beste vermoeden voor morgen en overmorgen. Hij stelde zijn persoonlijk records op zowel de 60m horden, verspringen als het polsstokspringen scherper en hoopt dus verder te gaan op zijn elan in Tallinn. De concurrenten zijn alvast niet van poes. Om maar één naam te noemen, Trey Hardee.

“Als Thomas zijn vorm van de komende wedstrijden kan doortrekken, dat moet zijn eigen Belgisch record (6.020 punten, gevestigd in 2011) er waarschijnlijk aan geloven”, zo zei zijn broer en trainer Michael aan Atletiek Vlaanderen afgelopen week. ““Momenteel bedraagt de beste WJP 6.100 punten. Naast de vijf meerkampers die op basis van hun prestaties van vorig jaar al voor het WK in Sopot geplaatst zijn, worden er nog drie atleten tot het WK toegelaten. Om daar bij te zijn zal hij zeker 6.200 punten nodig hebben. Lukt het onverhoopt niet, dan richten we het vizier al naar het zomerseizoen.”