Na de wedstrijd spraken we kort met enkele atleten. Hieronder leest u een korte reactie hoe zij hun wedstrijd beleefden.

 

Louise Carton(18de junioren dames): “Het ging heel snel, maar achteraf bekeken zat er misschien iets meer in als ik onderweg wat meer had gedurfd. Top 15 had mogelijk geweest, maar ik ben tevreden. Ik neem deze ervaring mee naar de toekomst.

 

Isaac Kimeli (2de junioren heren): “De start was rustig maar vanaf Ali Kaya het tempo omhoog trok was het heel de tijd hard gaan. Ik ben heel diep gegaan, maar op het einde bleek Ali de sterkste.

Kimeli vlak na het podium
Kimeli vlak na het podium

 

Steven Casteele(8ste junioren heren): “Ik ben heel tevreden met deze prestatie. In het begin kon ik goed meevolgen, maar na de tempoversnelling van Kaya wist ik dat we voor de 4de plaats liepen. Op het einde waren er nog enkele atleten sterker maar ik mag terugblikken op een geslaagd kampioenschap!”

DSCN2038
Steven Casteele in Actie

Pieter-Jan Hannes(1ste beloften): ” In het begin beperkte ik mij tot volgen, maar het ging heel vlot en ik zag niet direct iemand van de andere favorieten vooraan. Ik wilde eigenlijk de laatste ronde al aanvallen, maar na aanwijzigingen heb ik gewacht op de spurt. Misschien dat ik volgend jaar aantreed bij de senioren om de ploeg te versterken, maar dat zal van de federatie afhangen. Ik ben wel heel blij dat ik na Carvalo en Ingebrigtsen ook de dubbel pak op de 1500m en de cross bij de beloften.

DSCN2064
Pieter-Jan overschrijdt de finish als eerste!