Foto: Jörgen Lammens
Foto: Jörgen Lammens

Bashir Abdi deed op het EK veldlopen in Belgrado beter dan een jaar voordien in Boedapest, maar met zijn 8ste plaats was hij toch niet zo tevreden. “Ik beschouw het als een goede les, maar tegelijkertijd een gemiste kans”, aldus de atleet van Atletiek Vlaanderen.

Na het avontuur in Servië waar Bashir toch mooi een zilveren teammedaille aan overhield, kon hij er niet meteen terug in te vliegen. “Het heeft even geduurd tot mijn ontgoocheling volledig over was, maar ik heb de laatste dagen enkele vertrouwelijke trainingen achter de rug.” Met de volgende wedstrijd nabij, de 4de manche van de CrossCup in Brussel, kijkt de geliefkoosde Gentenaar al eens vooruit. “Het zal een beetje kijken worden hoe het weer eruitziet, maar ik zal alleszins alles proberen gegeven en dan zal ik normaal gezien best wel tevreden zijn.”