Op woensdag lanceerde het WADA, het Wereld Anti-Doping Agentschap, hun langverwachte eigen smartphone-app. Via de app kunnen zo’n 25000 sporters wereldwijd nu eenvoudig hun whereabouts bijhouden.

Volgers de ontwikkelaars kunnen atleten nu, met enkele “touches and swipes” hun whereabouts simpel invullen of wijzigen. De atleten kunnen eveneens via hun toestel herinnerd worden aan die verplichting om hun locaties door te geven.

WADA-Directeur David Howman was alvast opgetogen. “Iedereen haalt voordeel uit deze efficiënte oplossing. We zijn zeer trots de app te mogen voorstellen.“

De app is momenteel ontwikkeld voor iPhone, maar er volgt ook een Android app. De WADA-app kwam er bovendien op basis van Nederlandse expertise. De basis van de app werd immers al in 2012 ingevoerd bij onze Noorderburen. De huidige app is grotendeels daarop gebaseerd en kwam er in samenwerking met de Nederlandse ontwikkelaars.