wada logoOp dinsdag is het WADA, het Wereld Anti-Dopingagentschap, begonnen aan hun doorlichting van Jamaica. De officials van de internationale dopingautoriteit willen nagaan hoe het gesteld is met het anti-dopingbeleid op het Caraïbisch eiland. Recent kwam heel wat commentaar op de huidige vorm van screenen van het Jadco, de Jamaicaanse Anti-Doping Commissie.

Volgens een voormalig lid van het Jadco zou er in de 6 maanden vóór de laatste Olympische Spelen amper één controle buiten competitie gebeurd zijn in heel Jamaica. Het afgelopen jaar echter liepen Jamaicaanse spurtbommen Asafa Powell, Veronica Campbell-Brown en Sherone Simpson tegen de dopinglamp. Redenen genoeg voor het WADA om de zaak van dichtbij te gaan inspecteren.

Het WADA gaat de komende periode niet alleen de manier van testen onder de loep nemen, maar eveneens het personeel, het bestuur en educatieve programma’s van het Jadco naderbij bestuderen. Ook de tegenstrijdigheden die er recent waren tussen A- en B-stalen, verdient extra aandacht, volgens het WADA.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.