Vorige week werd bekend dat bij het hertesten van dopingstalen van de Olympische Spelen in 2008 verschillende atleten positief werden bevonden. Het Jamaicaanse nieuwsmedium Gleamer zou nu weet hebben van een positief bevonden Jamaicaanse medaillewinnaar, maar wie juist betrapt zou zijn weten we niet.

Eerder kwamen we al te weten dat minstens 31 atleten bij het hertesten van dopingstalen positief werden bevonden tijdens de Spelen in Peking in 2008. Onder hen – helaas niet verrassend – heel wat Russische atleten met ook olympisch kampioene Anna Chicherova. Een belangrijk deel van de overige namen werd nog niet bekendgemaakt, maar het Jamaicaanse Gleamer zou weet hebben van “een Jamaicaanse medaillewinnaar”.

Jamaica won in 2008 verschillende medailles op de Spelen, allen in de atletiek. Ook Usain Bolt pakte dat jaar drie gouden medailles (100m, 200m en 4x100m). Volgens zijn manager zou Bolt er alvast niets mee te maken hebben. Naast wereldrecordhouder Bolt, haalden ook Shelly-Ann Fraser-Pryce (100m), Melanie Walker (400m horden) en Veronica Campbell-Brown (200m) gouden plakken in Peking. Verder haalde het Caraïbische land ook nog drie zilveren en twee bronzen medailles (waarvan de 4x400m vrouwen).

Het Internationaal Olympisch Comité maakt de namen pas officieel bekend na het testen van de B-stalen.