Komt er een nieuwe comeback voor Yelena Isinbayeva? De Russische polsstokspringster nam na het WK in haar thuisland afscheid van de sport en kondigde aan een gezin te willen stichten. Haar beslissing leek definitief, maar volgens de geruchtenmolen zou die nu toch op de helling staan.

Het begon toen de voorzitter van de Russische federatie, Valentin Balakhnichev, Isinbayeva opriep haar afscheid grondig te herevalueren. Hij deed deze uitspraak na bekendmaking van de Europese atleten van het jaar, afgelopen weekend. Op die verkiezing werd Isinbayeva tweede na de Tsjechische hordeloopster Zuzana Hejnova. Ze had die tweede stek grotendeels te danken aan haar fenomenale terugkeer op het WK, voor eigen publiek. Na er al even tussenuit geweest te zijn, stoomde ze daar onbedreigd naar de wereldtitel.

“Isinbayeva zou niet mogen stoppen na zo’n fantastisch jaar”, klonk Balakhnichev. “Als ze opnieuw zou herbeginnen maakt ze een grote kans om ook in Rio nog potten te breken. Ik zal het haar in elk geval blijven zeggen.”

Hoewel aanvankelijk onwaarschijnlijk geacht, zou de lokroep van de voorzitter toch niet onbeantwoord blijven. De 31-jarige Isinbayeva zou op de Russische staatstelevisie zelf verklaard hebben “een comeback op de Spelen van Rio wel te zien zitten”. Een vergelijkbaar scenario speelde zich ook enkele jaren geleden af toen Isinbayeva uiteindelijk toch besloot terug te keren voor het laatste WK.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.