fbk games hengeloDe Fanny Blankers-Koen Games in Hengelo krijgen een nieuwe hoofdsponsor. Dat is het resultaat van een samenwerking die de Stichting FBK-Games aangegaan is met het Belgische sportmarketingbureau Golazo sports.

Golazo sports, nu al organisator van de Memorial Van Damme en vele recreatieve loop- en fietsevenementen, zal eveneens de organisatie van de meeting voor zijn rekening nemen. De FBK-Games vinden jaarlijks plaats in Hengelo en zijn de grootste Nederlandse atletiekmeeting. Golazo organiseert daarmee naast de grootste atletiekgebeurens in België (Memorial, KBC Nacht, Meeting Liege en de Crosscup) nu ook de grootste Nederlandse atletiekmeeting.

CEO Bob Verbeeck sprak in een persbericht opgetogen over de samenwerking: “In januari gaan we van start met Golazo Sports Nederland. De samenwerking met de FBK-Games komt dus op een ideaal moment. De FBK-Games zijn het vlaggenschip van de Nederlandse atletiek en daar dragen wij graag onze kennis aan bij. Daarnaast zien wij in de samenwerking met de FBK-Games mogelijkheden in de breedtesport door de organisatie van nieuwe evenementen op het gebied van lopen en fietsen. Wij willen in 2014 in Nederland meerdere samenwerkingen realiseren.”

De FBK-Games in Hengelo kenden eerder op het jaar heel wat problemen in verband met het verder bestaan van de meeting. Het huidige stadion zou naast accommodatie voor de lokale voetbalvereninging geen plaats meer bieden aan een atletiekmeeting. Mogelijks kan de samenwerking met Golazo het voortbestaan van de meeting een nieuwe impuls geven en betekent het alvast de dringende noodzakelijke financiële impuls waar de bezielers van de meeting al even naar op zoek waren. “Natuurlijk zijn we op de hoogte van de discussie over het FBK-Stadion in Hengelo”, klinkt Bob Verbeeck. “Maar wij zien juist met deze bijzondere accommodatie extra opportuniteiten voor breedtesportevenementen.”