Julien Watrin heeft zich tijdens de FBK Games verzekerd van een ticket voor het EK in München. Op zijn eerste 400m horden in twee jaar tijd snelde de 29-jarige atleet naar een persoonlijk record van 49″47. Daarmee blijft hij drie honderdsten onder de EK-limiet en springt hij op de ranglijst aller tijden naar de vierde plaats.

Afgelopen indoorseizoen toonde Julien Watrin al dat hij helemaal terug van weggeweest is. Vandaag zorgde de nationale recordhouder op de 400m in zaal, ondanks een hamstringblessure eerder op het seizoen waardoor hij twee weken aan de kant stond, voor de bevestiging. Op de FBK Games koos hij deze keer niet voor de 400m. Voor het eerst sinds het BK in 2019 werkte Watrin nog eens een 400m horden af.

De Belgian Tornado begon goed aan zijn wedstrijd en kwam na 200m zelfs aan de leiding. Ondanks de vele incidenten tijdens de race, werd Watrin niet uit zijn lood geslagen. Hij perste er nog een stevig sprintje uit en snoepte zo de zege weg van thuisloper Nick Smidt. Met 49″47 ging zowel zijn persoonlijk record als de EK-limiet voor de bijl. Watrin deed bijna een halve seconde beter dan zijn vorige besttijd. Op de ranglijst aller tijden springt hij van de 11de naar de vierde plaats. Voor het WK is 48″90 nodig.

Watrin was na afloop meer dan tevreden. “Ik stond met behoorlijk wat stress aan de start vandaag. Ook mijn trainer wist niet goed wat hij mocht verwachten. Dat ik in deze winderige omstandigheden en met een verstoorde voorbereiding meteen zo een tijd kan neerzetten, is heel veelbelovend. In het begin liet ik nog wat honderdsten liggen door vrij defensief te starten. Als ik dat volgende keer anders aanpak, mag ik beginnen dromen van de WK-limiet. Ik heb nog een kleine maand de tijd om onder de gevraagde tijd te duiken”, aldus Watrin.