In een uitverkocht FBK-stadion mocht een handvol Belgen het beste van zichzelf geven. Elien Vekemans liet haar beste vorm van het seizoen zien en sprong over 4m42. Op de 100m kon Simon Verherstraeten zich goed staande houden tussen de wereldtop. Pieter Sisk lijnde op voor een 1000m en maakte net geen komaf met het BR. Lees hier wat ze erover te zeggen hadden.

Pieter Sisk – 2de op de 1.000m in 2’15″52 (PR)

“Ik ben wel content over mijn koers”, vertelde Pieter Sisk over de wedstrijd. “Ik wou agressief lopen en had met Niels (Laros; red.) afgesproken om, ondanks de wind, hard te knallen. Jammer dat er dan niemand volgt. Het was een beetje zoals mijn 1.000m in Gent van afgelopen winter. Met mijn prestatie ben ik zeker tevreden. Het is mijn eerste World Continental Tour Gold en ik word al meteen tweede in een goed deelnemersveld. Het zal in Parijs nog wel beter moeten als je ziet wat ze vandaag op de Diamond League hebben getoond.”

De Belgische recordrace van Eliott Crestan had Sisk niet gezien, maar van zijn toptijd had hij wel weet. “Ik hoop ooit ook in zo’n race als Crestan te mogen lopen. Zo’n race waarin iedereen zichzelf echt overstijgt. Het BR breken wordt nu wel heel moeilijk. Ik zal op het oude BR moeten mikken. Niet dat dat per sé een doel is. Ik hoop gewoon die stap naar 1’43 te kunnen zetten.”

Elien Vekemans – 4e in het polsstokspringen met 4m42 (=SB)

“Het was geen gemakkelijke wedstrijd”, blikt Elien Vekemans terug. De temperaturen van net onder de twintig graden en het stevig windje speelde daarin een rol. “Het weer was inderdaad niet ideaal, maar ik ben heel blij dat ik me daar heb kunnen door knokken. Mijn sprong op 4m42 was ook helemaal niet zo een goede sprong, dus ik was verbaasd dat ik erover ging bij de eerste poging. Dat betekent dat, als de uitvoering wel goed zit, er nog een pak meer in zit.”

Vekemans keert dus tevreden huiswaarts en heeft er een mooie ervaring bij. “Ik ben superdankbaar dat ik heb mogen deelnemen. De sfeer was echt top!”

Foto: Jolien De Bock

Elise Vanderelst – 7de op de 1500m in 4’05″26

“Met 4’05” moet ik blij zijn, want ik ben regulier op dit hoge niveau. Toen ik mijn PR liep in 2021 was ik zeer irregulier, nu ben ik constant. Voor mij is het zaak om die constante nu stap per stap op een hoger niveau te brengen”, zo bekijkt Elise Vanderelst haar progressiemarge. “Natuurlijk hoop ik wel op een uitschieter en eindelijk weer een PR, maar het is één van mijn betere chrono’s en ik loop mee met supersnelle dames. Met betere omstandigheden zat er vandaag misschien ook net nog wat meer in.”

“Mijn voorbereiding op de Spelen doe ik van thuis uit. Zo kan ik de intensiteit nog opdrijven op training, maar ik ga wel in een hoogtetent slapen. In Parijs wil ik beter doen dan in Tokio, al weet ik dat het niveau alleen maar gestegen is. Ik hoop op een snelle race in de reeksen, zodat ik er een mooie chrono uit kan puren.”

Foto: Jolien De Bock

Simon Verherstraeten – 7de op de 100m in 10″23

“Mijn eerste 40m was keihard”, vertelde Simon Verherstraeten na afloop. “Daarna kwam ik niet in de race. Ik had Churandy Martina wel naast me, maar miste de connectie met de rest van de race. Dat is een beetje spijtig, al ben ik met de tijd wel tevreden. Het is namelijk echt koud hier. En uiteindelijk een zevende plaats, daar kan ik mee leven. Er komen nog kansen. Ik ben blij dat ik consistent deze tijden loop en ik was niet onder de indruk van de kanonnen naast me. Je warmt ook maar met acht atleten op dus dat went snel.”

Het seizoen zit er nog niet op voor één van de snelste Belgische sprinters ooit. “Ik loop volgend weekend nog twee wedstrijden in Zwitserland, waar ik op betere weersomstandigheden hoop. Dat was de voorbije weken telkens minder. Komt goed.”

Foto: Jolien De Bock

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in