Tezdzhan Naimova werd op dinsdag levenslang geschorst nadat ze in maart betrapt werd op dopinggebruik. De Bulgaarse sprintster was eerder op het jaar nog Europees indoorkampioene geworden op de 60 meter. 

Haar gouden medaille uit Göteborg mag Naimova alvast ook inleveren. De Oekraïnse Mariya Ryemyen neemt haar eerste plaats in. Dat verklaarde de Bulgaarse atletiekfederatie. De dopingtest van Naimova was positief op drostanolone, een anabool steroïde.

Naimova werd al eens eerder geschorst. Ze moest toen twee jaar verplicht langs de kant nadat ze had geprobeerd om urinestalen te verwisselen tijdens een controle. Vandaar dat haar strafmaat nu zo uitzonderlijk groot is.

Naimova is al de tweede Europese indoorkampioene die een schorsing krijgt. Eerder op het jaar raakte al bekend dat ook de Turkse Nevin Yanit (60m horden) twee jaar langs de kant moet na een gemiste controle.