Antoine Gillet haalde tweemaal een medaille op de Jeux de la Francophone met winst op de 400m en zilver op de 4x400m.- Foto: Jasper Jacobs
Antoine Gillet haalde tweemaal een medaille op de Jeux de la Francophone met winst op de 400m en zilver op de 4x400m.- Foto: Jasper Jacobs

De Belgische 4x400m aflossingsploeg heeft de vierjaarlijkse Spelen voor Franstaligen, de Jeux de la Francophonie, afgesloten met een zilveren medaille. Het kwartet dat bestond uit Robin Vanderbemden, Antoine Gillet, Dylan Borlée & Will Oyowe moest aan de finish enkel de Franse ploeg voorlaten en eindigde zo een seconde na de winnende ploeg op een tweede plaats in 3’06″24. Zo komt het totaal van de Belgische selectie op 7 medailles na podiumplaatsen voor Anne Zagré (goud op de 100mH), Fanny Smets (zilver in het polsstokspringen), Cynthia Bolingo (brons op de 200m) Antoine Gillet (goud op de 400m), de 4x100m vrouwenploeg (goud), de 4x100m mannenploeg (brons) en de 4x400m mannenploeg (zilver).

Alle uitslagen van het vijfdaagse evenement in Nice zijn hier te bekijken.