Er heerste de afgelopen dagen verwarring over de selectie van de vijfde en laatste loper voor de Belgische 4x400m-ploeg die over ruim twee weken deelneemt aan het WK indoor. Gisteren bereikte ons het nieuws dat een extra test moest uitwijzen wie samen met Robin Vanderbemden, Jonathan Borlée, Kevin Borlée en Dylan Borlée het land mag vertegenwoordigen, maar wie precies aan die test mag deelnemen bleek niet duidelijk.

“Om onenigheid te voorkomen worden zowel Julien Watrin, Antoine Gillet, Tim Rummens als Seppe Thys uitgenodigd om deze 400m te lopen”, kon u gisteren op onze website lezen. Aan plaats en datum is nog niets gewijzigd, de test wordt nog steeds op dinsdag 8 maart in de Topsporthal in Gent gehouden. Maar over wie juist daar mag aan deelnemen, bestond wel verwarring.

Patrick Himschoot, behalve trainer aan de Topsportschool ook coördinator van de Vlaamse Atletiekligazorgde deze avond voor opheldering. “Tim Rummens wordt op basis van zijn beste Belgische jaarprestatie (47″37, red.) wel degelijk uitgenodigd. Hij kiest zelf of hij daar al dan niet op ingaat, zijn prestaties deze winter worden bij de eindafrekening uiteraard in acht genomen. Jacques Borlée heeft nog steeds de sleutel in handen en wil Antoine Gillet en Julien Watrin, die dit seizoen nog niet in actie kwamen maar wel al meermaals deel uitmaakten van de aflossingsploeg, niet in de kou laten staan. Beide atleten krijgen dus net als Tim een kans om zich te bewijzen, en op basis van de resultaten die zij volgende dinsdag laten noteren wordt dan de beslissing gemaakt. Het moet duidelijk zijn dat het hier gaat om de reserveplaats, en dat de naam van Seppe Thys (beschikt met 47″70 over de tweede Belgische jaartijd, red.) nooit is gevallen.” Na heel wat onduidelijkheid, lijken we nu toch te mogen aannemen dat het tussen Gillet, Watrin en Rummens gaat voor de vijfde en laatste plek binnen de aflossingsploeg. Opvallend gegeven hierbij is dat er zowel in de krant van La Dernière Heure als Le Soir vandaag te lezen viel dat enkel Julien Watrin en Antoine Gillet kans maakten op dat vijfde en laatste ticket. Rudi Diels en Philip Gilson, trainers van respectievelijk Tim Rummens en Seppe Thys, liet weten dat het om een “erg vervelende situatie” gaat, waar ook zij alles via de pers moesten vernemen. Aan het eind van het verhaal uiteindelijk dan toch nog klaarheid over hoe de vork precies in de steel zit.