Het was het slechtst denkbare scenario, maar de Nederlandse 4x400m-damesploeg heeft het stokje in de reeksen niet veilig kunnen thuisbrengen. Startloopster Madiea Ghafoor nam na haar optreden in de 4×100 meter ook de eerst beurt bij de 4×400 meter voor haar rekening. Ghafoor deed het voortreffelijk tot ze in de laatste meters het stokje liet vallen.

Een fractie na het ongelukkige voorval raapte Lisanne De Witte het stokje nog op, maar de diskwalificatie hing toen al in de lucht. Lisanne begon moedig aan een onhaalbare inhaalrace. Nadien was het nog de beurt aan zus Laura De Witte en slotloopster Eva Hovenkamp, maar het mocht niet baten. Het onfortuinlijke kwartet eindigde laatste in hun reeks en enkele minuten na de finish volgde de uitsluiting. Een reactie van Lisanne De Witte kunt u hierboven bekijken