Kevin en Jonathan Borlée zullen met de Belgische aflossingsploeg deelnemen aan het  WK indoor in het Amerikaanse Portland. “Het is de uitstekende springplank voor het olympisch seizoen”, klinkt het. De Waalse topatleten werden voorgesteld tijdens de LBFA-topsportdag op donderdag in Obourg.

“De Spelen van Rio zijn dé doelstelling bij uitstek in 2016”, volgens Kevin Borlée op donderdag. “De 4x400m in Portland vormen de ideale springplank daarvoor.” Al zullen de Borlées hun specifieke voorbereidingen voor Rio pas daarna starten. “De specifieke voorbereiding begint met een stage in de VS, waar we ook zullen deelnemen aan competities op de 200m en 400m. Op het EK van begin juli in Amsterdam start ik ook op de 4x400m.”

Ook broer Jonathan volgt min of meer hetzelfde discours. “De 4x400m op het WK indoor is altijd een leuke competitie. Na de stage in de VS ligt mijn programma nog niet helemaal vast, ik heb niet zo veel wedstrijden nodig voor aanvang van een grote competitie. In Rio wil ik alles geven.”

Lees meer op Het Nieuwsblad.