Fanny Smets met kampioenschapsrecord tijdens het BK ac - Foto: Ruben Van den Berghe
Fanny Smets met kampioenschapsrecord tijdens het BK AC outdoor.  – Foto: Ruben Van den Berghe

Polsstokspringster Fanny Smets heeft in het Franse Nice op de Jeux de la Francophonie het Belgisch record polsstokspringen verbeterd. De 27-jarige Belgische kampioene ging over een hoogte van 4m40 en daarmee deed ze meteen 7cm beter dan het vorige record. Dat stond op naam van Chloe Henry die eind juni in het Franse Albi 4m33 liet optekenen.Met haar sprong over 4m40 behaalde Fanny zilver op de Jeux de la Francophonie,de vierjaarlijkse Spelen voor Franstalige landen of regio’s .

De winst ging naar de Franse Marion Lotout die op het afgelopen WK nog 12de werd. Zij ging net als Fanny niet over de volgende hoogte, 4m50, maar ze had wel minder foutieve poging nodig om over 4m40 te geraken. Het brons in Nice was voor de Canadese Heather Hamilton met een sprong over 4m10.
De volledige uitslag is hier te bekijken.