Memorial Van Damme

Met vrijdag de Memorial Van Damme als afsluiter van de Diamond League zet de organisatie in Brussel de laatste rechte lijn in. Inmiddels bevestigde wereldkampioen Usain Bolt zijn deelname op de 100m. Hinkstapspringer Teddy Tamgho, eveneens kersvers wereldkampioen, werd in extremis toegevoegd aan de affiche. Wie erbij wil zijn op vrijdag, moet zich stilaan reppen.

Usain Bolt had al aangekondigd de keuze tussen de 100m en de 200m pas te maken na het WK in Moskou en de Diamond League in Zürich van vorige week. Met de keuze voor de kortste afstand komt de Jamaicaan opnieuw uit tegen Justin Gatlin, de zilveren medaille in Moskou. Gatlin was de enige die Bolt dit jaar al wist te kloppen op de rechte lijn, op de Diamond League in Rome.

Hinkstapspringer Teddy Tamgho was één van de hoogtepunten van het voorbije WK. De Franse kampioen won toen met een indrukwekkende driesprong van 18m04 en werd zo de derde beste hinkstapspringer aller tijden. Sinds 1996 was niemand nog verder dan die magische 18m-grens geraakt.

De ticketverkoop loopt intussen ook op zijn laatste benen. De organisatie meldt dat de laatste 100 tickets – as we speak – de deur uit gaan.