20130901-155732.jpgIn het Nederlandse Tilburg ging op zondag de inmiddels gekende Ten Miles door. Op de internationale 10km wedstrijd bij de dames werd de Ethiopische Tirunesh Dibaba gelanceerd voor een nieuw wereldrecord op de weg. Ook de betere Belgische stratenlopers staken de grens over.

Tot een wereldrecord kwam het uiteindelijk niet. Dibaba, voormalig Olympisch en wereldkampioene, passeerde halfweg misschien iets te traag en moest de laatste 500m afleggen in amper anderhalve minuut. Ze miste uiteindelijk het WR op amper 9 seconden, maar won wel in een parcoursrecord van 30’30, ruim anderhalf minuut los. Het tien jaar oude record van de Britse Paula Radcliffe houdt dus nog even stand. Veerle Dejaeghere werd na het Afrikaanse geweld de eerste Belgische in 34’14. Gouwgenote Barbara Maveau strandde 12 seconde later.

Bij de heren, op hun hoofdnummer, de 10 Engelse mijl, won de Eritreër Tuemay Tsegay in 46’06. Hij bleef een hele rits Kenianen voor. Willem Van Schuerbeeck kroonde zich in het spoor van de beste Nederlanders snelste Belg in 48’42.

Alle uitslagen vind je hier